Hozzávalók
(egy személyre):
1 db. paradicsomkonzerv,
1 db. kukoricakonzerv,
1-2 leveskocka ,
1-2 tasak, ill. kávéskanál cukor.
Felteszünk 1.5 liter vizet
fõni. Amikor forrni kezd sürített paradicsomkonzervet adunk hozzá,
hogy a kellõ színt elérje, a halványpirostól a sötétig bármelyik megfelel.
Egy vagy két erõleves-kockával (lehet marhahúsleves-kocka is) sózzuk.
Egy vagy két kávéházi tasak cukorral az édességét erõsítjük. Egy csipet
pizza fûszerkeverékkel is ízesíthetjük (ha van otthon). Amikor ez a fõzet
kellõen összeforrt hozzáadjuk a kukoricakonzervet. kb.: 5- 10 percig
fõzzük. Ha elforrta a levét kicsit felöntjük. Kész.
Tálaláskor reszelt sajtot szórunk rá.
Kenjünk ki egy merőkanalat
egy vékony réteg tejföllel, aztán béleljük ki egy-két szelet sajttal, melyeket
újra tejföllel kenjünk meg, amire újra sajtokat teregetünk, mindezt azért úgy
ismételjük, hogy ne legyen túl vastag.
A merőkanalat gázláng felett guztusosan, körkörösen mozgatjuk, míg a sajt meg
nem olvad. Kicsit megsózhatjuk. Ne tálaljuk, hanem egy kiskanállal együk meg
a merőkanálból. Kenyérre véletlenül se tegyük, mert az már majdnem tejfölös-sajtos
melegszendvics lenne.
Akkor készítsük és együk, ha az általunk nézett műsort váratlan reklám, vagy
filmajánló szakítja meg, vagy ha éjjel arra ébredünk, hogy kicsit belealudtunk
a filmbe, pedig végig akarjuk nézni.